Зураба Аласанію офіційно поновили на посаді очільника НСТУ

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

27 червня 2019 року наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії (НСТУ) на позачерговому засіданні скасувала своє рішення про дострокове припинення контракту з головою правління Зурабом Аласанією, що було прийняте 31 січня 2019 року. Таким чином, із 1 липня Аласанію офіційно поновлено на посаді. Про це йдеться на сайті НСТУ.

На сайті «UA: Суспільне мовлення» опублікований протокол позачергового засідання наглядової ради «Суспільного" від 27 червня. Члени наглядової ради розглянули питання «Про рішення суду у справі за позовом Аласанії З. Г. до ПАТ «НСТУ» (продовження обговорення)».

На засіданні були присутні 10 із 15 членів наглядової ради (НР), кворум наявний, а саме голова НР Світлана Остапа, секретар НР Вадим Міський, Володимир Бринзак, Євген Глібовицький, Дарія Карякіна, Тетяна Лебедєва, Лаврентій Малазонія, Олексій Панич, Наталія Скрипка, Віктор Таран. Олександр Павліченко перед продовженням розгляду цього питання після 19: 00 залишив засідання.

За скасування рішення про дострокове припинення контракту з головою правління Зурабом Аласанією проголосували 9 членів наглядової ради.

  • Зураба Аласанію достроково усунули з посади голови правління НСТУ 31 січня. Тимчасовим главою «Суспільного» призначили члена правління НСТУ Миколу Чернотицького.
  • 19 червня Шевченківський районний суд Києва визнав незаконним звільнення з посади голови правління «Суспільного» Зураба Аласанії. Проте до стікання строку на апеляційне оскарження та набуття чинності рішення суду Аласанія не міг поновитись на посаді. Тепер, після скасування Наглядовою радою свого рішення, поновлення на посаді голови правління «UA: Суспільне мовлення» відбудеться ще до набуття чинності рішенням суду.
  • 24 червня Зураб Аласанія заявив, що звільнився з посади голови правління «Суспільного».