«Це чесний і мужній вчинок». Наглядова рада «Суспільного» вирішила повернути Аласанію

Автор:
Тетяна Павлова
Дата:

Наглядова рада ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» скасувала власне рішення про дострокове розірвання договору з головою правління Зурабом Аласанією, повідомляє «UA: Суспільне».

«Сьогодні, 27 червня, Наглядова рада «Національної суспільної телерадіокомпанії України» скасувала своє рішення про дострокове припинення контракту з головою правління Зурабом Аласанією, прийняте 31 січня 2019 (Протокол № 26)», — йдеться в повідомленні.

Аласанія зі свого боку зазначив, що його стосунки з Наглядовою радою досить складні, але він сподівається, що таке «обнуління» ситуації і відновлення статусу-кво стане першим кроком до злагодженої спільної роботи.

«Сьогодні НР зібралася і скасувала своє рішення про дострокове припинення контракту. Це означає, що за декілька днів з моменту оприлюднення протоколу засідання НР я буду поновлений на позиції голови правління ПАТ НСТУ і продовжу працювати (втім, я й не зупинявся). Віддаю належне Наглядовій «Суспільного» і вважаю це чесним і мужнім вчинком», — написав Аласанія у Facebook.

  • Зураба Аласанію достроково усунули з посади голови правління НСТУ 31 січня. Тимчасовим главою «Суспільного» призначили члена правління НСТУ Миколу Чернотицького.
  • 19 червня Шевченківський районний суд Києва визнав незаконним звільнення з посади голови правління «Суспільного» Зураба Аласанії. Проте до стікання строку на апеляційне оскарження та набуття чинності рішення суду Аласанія не міг поновитись на посаді. Тепер, після скасування Наглядовою радою свого рішення, поновлення на посаді голови правління «UA: Суспільне мовлення» відбудеться ще до набуття чинності рішенням суду.
  • Напередодні судового засідання Аласанія прогнозував, що його можуть зняти з посади всупереч рішенню суду. Він також говорив, що готовий розпочати конструктивний діалог із наглядовою радою суспільного мовника. «Я хочу дочекатися рішення суду, для мене дуже важливо довести, що Наглядова рада [«Суспільного»] не могла судити про мій професіоналізм, тому що сама недостатньо для цього професійна. Для мене суд має велике значення. Якщо буде рішення на мою користь, я готовий все обнулити і почати конструктивну роботу заради «Суспільного», — повідомив медіаменеджер theБабелю.
  • 24 червня Зураб Аласанія заявив, що звільнився з посади голови правління «Суспільного».