Речницю Зеленського Юлію Мендель викликають на допит через заяву про обстріл мирного населення на Донбасі. Вона заперечує

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Військова прокуратура викликала на допит прессекретарку президента Володимира Зеленського Юлію Мендель. Її чекають протягом 26 або 27 червня.

Про це theБабелю повідомили власні джерела.

Виклик повʼязаний із заявою Мендель про те, що українські військові ведуться на провокації бойовиків та обстрілюють мирне населення на Донбасі. Вона сказала про це 7 червня в ефірі програми «Право на владу» в ефірі «1+1».

За інформацією джерела, Мендель уже намагалися допитати. Минулого тижня до неї в будівлю Адміністрації президента приходив слідчий Генеральної прокуратури Юрій Ковальчук, щоб поговорити з нею як зі свідком у справі.

Як сказало джерело, Мендель відмовилася підписати протокол допиту після розмови, оскільки він відбувався без офіційного оголошення. На це слідчий відповів, що офіційно викликає її для закінчення слідчої дії.

Сама Юлія Мендель у коментарі theБабелю заперечила, що хтось викликав її на допит.

«Не знаю про повістку», — сказала вона.

При цьому вона ніяк не відреагувала на питання про те, чи приходив до неї слідчий ГПУ.

  • 3 червня стало відомо, що Володимир Зеленський обрав собі прессекретаря — 32-річну Юлію Мендель. Вона народилася в Херсоні, навчалася в Києві.
  • The New York Times у травні опублікував три статті Юлії Мендель — у період, коли вона вже брала участь у конкурсі на посаду прессекретаря президента Володимира Зеленського. Матеріали були опубліковані в газеті в період з 1 до 20 травня. Мендель подала заявку на участь у конкурсі на посаду прессекретаря Зеленського 3 травня.