Нардеп Сюмар: Порошенко отримає опціон на купівлю телеканалу «Прямий»

Автор:
Марія Жартовська
Дата:
Нардеп Сюмар: Порошенко отримає опціон на купівлю телеканалу «Прямий»

Мусієнко Владислав / POOL / УНІАН

Експрезидент Петро Порошенко може отримати опціон на купівлю телеканалу «Прямий». Про це в коментарі theБабелю розповіла голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар («Народний фронт», 16-й номер у списку партії Порошенка «Європейська солідарність»).

Вона повідомила, що 24 червня пʼятий президент України Петро Порошенко приїхав до редакції каналу «Прямий» на зустріч із журналістами.

«Його покликали на зустріч з журналістами через чутки про можливий продаж каналу Віктору Медведчуку. Мова йшла про те, що Медведчук не купить канал», — розповіла Сюмар.

Вона додала, що офіційний власник каналу, ексголова КМДА Володимир Макеєнко заявив, що Порошенко отримає опціон у разі продажу каналу.

«Опціон — це право першої покупки, — пояснила Сюмар. — Якщо буде ситуація з продажем, то він готовий. Аби не було монополії в руках Медведчука».

При цьому нардеп не пояснила підстави для домовленостей між Макеєнком і Порошенком за купівлю опціону. Під час передвиборчої президентської кампанії канал відверто підтримував Порошенка.

  • Минулого тижня низка ЗМІ повідомила, що найближчим часом глава політради партії «Опозиційна платформа – За життя» Віктор Медведчук планує придбати ще два телеканали — «Прямий» і «Пʼятий канал» через свого близького соратника Тараса Козака.
  • 14 червня стало відомо, що нардеп від фракції «Опозиційний блок» Тарас Козак став новим власником телевізійних мовників телеканалу ZIK — компаній «Міст ТБ» і ТРК «Нові комунікації». Журналісти телеканалу обурилися зміною власника, 90% редакції написали заяви про звільнення.