«Як у випадку з Китаєм». Путін заявив, що санкції проти Росії за Донбас і Крим запровадили через зростання її економіки

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, що санкції проти Росії були введені Заходом не через окупацію Донбасу та Криму, а для того, щоб знизити рівень економічного зростання РФ. При цьому він порівняв свою державу з Китаєм.

Про це він заявив під час прямої лінії проводячи паралель між своєю державою та Китаєм, проти якого США вводять обмежувальні заходи.

Журналіст нагадав Путіну, що проти Росії продовжують санкції і запитав про те, знімуть санкції, якщо Росія погодиться з усіма вимогами Заходу?

«Може бути, якісь зовнішні сигнали будуть, але кардинально нічого не зміниться. Ось дивіться, адже КНР не має стосунку до Криму та Донбасу. Нас звинувачують, що ми там... Донбас окупуємо, що повна нісенітниця і брехня. Китай не має до цього стосунку, а тарифи на китайські товари, що власне є тими самими санкціями, збільшуються і збільшуються. Тепер атака на Huawei. Сенс тільки в одному — стримування розвитку Китаю, який став глобальним конкурентом», — відповів Путін.

За його словами, з тієї ж причини санкції вводять і проти Росії, і так буде відбуватися далі. «Тому, якщо ми хочемо своє місце під сонцем, то насамперед ми повинні ставати сильнішими», — додав Путін.