Десятки тисяч румунських голубів випустили на Черкащині

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

80 тисяч спортивних голубів випустили голубівники Румунії в небо над Легедзиним Тальнівського району Черкаської області. Про це повідомляє Укрінформ.

Така сама акція відбулась цього місяця на Одещині та Миколаївщині.

«Випуск спортивних голубів проходить щорічно в межах міжнародної співпраці між румунською Спілкою професійних голубівників та Федерацією голубиного спорту України. В цьому році це перший заїзд: 80 тисяч спортивних птахів було доставлено на 31 спеціально обладнаній автівці», — розповів президент Всеукраїнської громадської організації «Федерація голубиного спорту України» Іван Боднараш.

У кожного птаха є кільце з порядковим номером та чіп, таким чином переможців визначають за сигналами чіпів, які спрацьовують, щойно голуб потрапляє до свого гнізда.

За словами Боднараша, цей вид спорту дуже розвинений в усьому світі і стає дедалі популярнішим. Проходять міжнародні олімпіади — Олімпійські голубодроми, є змагання на кубок Європи. Для того, щоб стимулювати розвиток голубиного спорту в світі, F.C.I. запровадила регулярне проведення міжнародних конференцій у різних країнах Європи. Україна не лише надає свої території для змагань закордонним голубівникам, а й проводить чемпіонати і випускає спортивних голубів.

«Ми приймаємо участь у цих змаганнях. Україна є членом міжнародної федерації голубиного спорту; я зокрема — член директорату федерації, а ще четверо представників нашої держави працюють у різних комітетах федерації. Це свідчить про високий авторитет України», — додає Іван Боднараш.