Хомчак: ВМС не будуть повторювати спробу проходу через Керченську протоку

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Начальник Генерального штабу Збройних сил генерал-лейтенант Руслан Хомчак заявив, що кораблі українських Військово-морських сил поки не будуть проходити через Керченську протоку, але це не означає, що Україна має намір здавати позиції в протоці та Азовському морі.

Про це генерал-лейтенант розповів в інтервʼю «ВВС Україна».

«Усі рішення будуть прийматися виважено. Я не можу сказати, що прямо завтра ми будемо проходити через Керченську протоку. Спочатку треба розібратися з тим, що сталося [захоплення кораблів ВМС росіянами], адже процес не завершено. Наші моряки, на жаль, у камерах РФ. Але звичайно, ми не збираємося здавати наші позиції в Азовському морі. Що стосується проходу, то сьогодні це питання теж не стоїть. У нас немає стільки українців, щоб ми ними так могли ризикувати», — сказав Хомчак.

Він також зазначив, що рівень загрози в Керченській протоці не зменшився, оскільки Росія продовжує блокувати кораблі в Чорному морі на підході до Керченського мосту.

При цьому Хомчак запевнив, що українські військові готові адекватно відповісти на всі загрози. «Що стосується нашої готовності дати відсіч, то всі рішення прийняті, керівництво Операції обʼєднаних сил готове реагувати на загрози», — додав він.