Компанія Apple отримала патент на гнучкий дисплей

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Компанія Apple отримала 85 нових патентів, серед яких патент на гнучкий дисплей одинарного і подвійного складання, який буде використано в iPhone та iPad. Про це йдеться на сайті відомства з патентів і товарних знаків США.

Як пише CNN, за даними аналітиків, нові дисплеї можуть зʼявитися в продукції корпорації в кінці 2020 або на початку 2021 року.

В патенті на гнучкий екран, який було подано в січні 2018 року, Apple описала технологію нагрівання дисплея у зоні згину, що дозволить запобігти його швидкому зносу.

Заначимо, що компанія Samsung уже випустила смартфони з гнучким екраном, проте вони мають суттєві дефекти.

  • У кінці квітня корпорація Samsung відклала початок продажів смартфона з гнучким екраном Galaxy Fold і відкликала всі зразки для тестування, щоб перевірити повідомлення про дефекти екранів.
  • 6 квітня планувався запуск продажів смартфонів у США. До цього компанія роздала для тестування кілька телефонів журналістам, проте ті буквально відразу почали повідомляти про поломки екрана в місці згину.
  • 17 квітня у Samsung повідомили, що розпродали всі Galaxy Fold на своєму сайті, проте їхню точну кількість не назвали. Вартість новинки починається з $1 980.