Зеленський звернувся до кримських татар у день 75-ї річниці депортації

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Обраний президент Володимир Зеленський у день 75-ї річниці депортації кримських татар висловив сподівання, що Україна звільнить півострів від окупантів. Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

«Сьогодні 75-та річниця початку депортації кримських татар. Цей день нагадує нам, що можна знищити людей, але дух цілого народу — ніколи. Кримські татари повернулися на історичну батьківщину. Та зараз вони знову стали жертвами репресій — як і ті, хто залишився відданим Україні в окупованому Криму», — зазначив він.

При цьому, стверджує Зеленський, він готовий пройти цей шлях разом з жителями Криму.

«Наша підтримка, наші зусилля, наші думки з ними щодня. Я вірю, що ми звільнимо батьківщину кримських татар від окупації. І хай яким довгим буде шлях до повернення Криму, ми пройдемо його разом з киримли. Ми зробимо це разом. Не забуваймо, що навіть найтемніша ніч закінчується світанком!» — підкреслив він.

  • Сейм Латвії прийняв заяву з нагоди 75-річчя депортації кримських татар, у якій йдеться про те, що радянська влада здійснила геноцид стосовно кримськотатарського народу.
  • У квітні в Києві, у приміщенні Інституту міжнародних відносин відбулася виставка «Вʼязні Кремля» .На ній були представлені портрети незаконно затриманих і засуджених російською владою українців і кримських татар з їх біографічними довідками.