Порошенко нагородив орденом Ярослава Мудрого фігуранта справи НАБУ про розкрадання 93 млн грн «Укрзалізниці»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Президент Петро Порошенко нагородив орденом Ярослава Мудрого V ступеня директора «Дніпропетровського стрілочного заводу» Сергія Тараненка — фігуранта справи Національного антикорупційного бюро про розкрадання 93,28 млн грн коштів компанії «Укрзалізниця».

Відповідне розпорядження опубліковано на сайті президента.

Зазначимо, що цей орден вручається за видатні заслуги у «держбудівництві», зміцненні та розвитку авторитету України, в економіці, науці тощо. На ордені є напис: «Мудрість, честь, слава».

  • 17 січня детективи Національного антикорупційного бюро повідомили про підозру сімом посадовим особам у заволодінні 93,27 млн грн «Укрзалізниці». За даними слідства, підозрювані з 2015 року до 2017 рік закуповували для «Укрзалізниці» за завищеними цінами через посередників стрілочну продукцію. У корупційній схемі також брав участь народний депутат, якого підозрюють в організації діяльності групи.
  • У лютому 5 лютого суд наклав арешт на майно Тараненка: нежитлове приміщення, частину двох квартир, корпоративні права заводу «Трансмаш», корпоративні права ТОВ «Виробничо-комерційне підприємство «ТАКО», рахунок у цінних паперах в Райффайзен Банку Аваль, рахунки в ОТП Банку та низку рахунків у ПриватБанку.
  • 6 травня детективи НАБУ завершили розслідування у справі про розкрадання 93,28 млн грн коштів компанії «Укрзалізниця».