Вбивця рівненського міліціонера Мамчура: ФСБ планувало знищити в Україні ще шістьох колишніх військових

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

У Рівненському міському суді продовжують розгляд справи колишнього міліціонера Олега Смородинова, який убив майора внутрішньої служби Івана Мамчура на замовлення російських спецслужб. Про це пише видання «Рівне вечірнє».

За словами Смородинова, він пішов на співпрацю зі слідством та СБУ, щоб запобігти подальшим вбивствам колишніх солдатів, на яких полює ФСБ.

«Окрім Івана Мамчура у Рівному, в усій Україні хотіли вбити ще шістьох колишніх солдатів. Оскільки в Україні досі знаходиться багато російських агентів, то моя інформація може зберегти життя людям. Надіюсь, суд, коли оголошуватиме мені вирок, врахує те, що я був корисний для СБУ», — розповів підозрюваний на суді.

Про що йдеться?

19 вересня 2016 року в під’їзді житлового будинку в Рівному з вогнепальної зброї було вбито майора внутрішньої служби Івана Мамчура. Виконавцями злочину були два українці. Одного з них, уродженця Маріуполя Олега Смородинова, затримали 17 листопада, на українсько-російському кордоні в Харківській області. Його спільник досі в розшуку.

На допиті Смородинов заявив, що вбив Мамчура на замовлення Федеральної служби безпеки Росії, бо росіяни вважали, що Мамчур допомагав їхнім ворогам під час російсько-грузинської війни.

Відомо, що сам Смородинов до війни на Донбасі працював в українській міліції. Російські спецслужби обіцяли за успішно виконану справу повернути йому офіцерське звання та зробити військовим інструктором в окупованому Криму.