«Призведе до рівного розподілу». На Кубі ввели обмеження на купівлю продуктів харчування та засобів гігієни

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Уряд Куби оголосив про введення обмеження продажу продуктів харчування та засобів гігієни, чекаючи на серйозну економічну кризу. Про це заявила міністр внутрішньої торгівлі Бетсі Діас Веласкес, передає AP.

«Продаж в обмежених кількостях призведе до рівного розподілу, щоб якомога більше людей могли придбати продукти», — зазначила вона.

При цьому Веласкес звинуватила адміністрацію президента США Дональда Трампа у посиленні торгового ембарго. Тим не менш, вона закликала громадян «до спокою», оскільки в країні є продукти в достатній кількості.

Уточнимо, що в деяких частинах Куби вже почало діяти обмеження. Приміром, деякі магазини отримали розпорядження видавати сухе молоко лише по 4 упаковки на людину, а гороху — до 5 упаковок.

Передбачається, що обмеження торкнуться курячого мʼяса, мила, квасолі, яєць та інших товарів.

  • Жителі північної частини Венесуели постили в соціальних мережах фото й відео з чорною рідиною, яка текла в них замість води з кранів. В основному таке явище спостерігалося в місті Сан-Дієго в штаті Карабого, який знаходиться за дві години шляху від Каракаса.
  • Канадські дипломати, які базувалися в Гавані, предʼявляють позов до федерального уряду Канади на $28 мільйонів у звʼязку з загадковими проблемами зі здоровʼям, які були отримані ними під час їх перебування на Кубі.