«Російська білуха-шпигун» не хоче покидати берега Норвегії. Кита можуть відправити в Ісландію

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Білий кіт з обвісом і камерою GoPro, який був знайдений норвезькими рибалками і вже отримав прізвисько «російського шпигуна», не хоче залишати води норвезького міста Хаммерфест і охоче йде на контакт з людьми, що дуже нетипово для даного виду. Про це пише The Washington Post.

Зʼясувалося, що кит зробив близько 25 морських миль протягом тижня і «схоже, насолоджувався близькістю до людей». Більш того, кит навіть дозволяв людям погладити себе по носі.

Представник управління рибальства Норвегії Йорген Війг заявив, що кита можуть транспортувати до заповіднику у Ісландію, щоб він міг вижити.

Пояс білухи передали на вивчення у норвезьку службу безпеки поліції.

Як пише видання, дослідники стверджують, що білуха могла переносити зброю або шпигунські камери, що викликало хвилю чуток про програму спеціальних операцій з морськими ссавцями, яку російський флот, як вважають, розвиває протягом багатьох років.

«Хоча Міністерство оборони Росії заперечує існування такої програми до 2016 року це ж міністерство опублікувало оголошення про пошук трьох самців і двох самок дельфінів-афалін», — пише видання.