Зеленський і Порошенко обмінюються взаємними обвинуваченнями під час дебатів

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Зеленський і Порошенко обмінюються взаємними обвинуваченнями під час дебатів

Андрій Горб / «Бабель»

Під час дебатів, які відбуваються на НСК «Олімпійський» у Києві, кандидати Володимир Зеленський та Петро Порошенко обмінюються взаємними претензіями та обвинуваченнями.

Першим питання ставив Володимир Зеленський. Він запитав, чому в Україні досі триває війна, чому не сидять відповідальні за Іловайськ та Дебальцеве. Також він закинув Порошенкові те, що в країні досі розцвітає корупція.

«Як так сталося, що країна є однією з найбільш бідних у Європі при найбільш багатому президенті?» — спитав Зеленський.

На це Порошенко закинув Зеленському те, що той ніколи не був на Донбасі. А отже, не знає багатьох речей. Він запевнив, що за його президентства Україна розвинулася більше, ніж за всі роки незалежності.

Після цього Порошенко звинуватив опонента в тому, що він «хоче вчитися керувати літаком на ходу». Він назвав Зеленського «навіть не котом у мішку, а мішком». На це Зеленський відповів, що «краще бути котом у мішку, ніж вовком в овечій шкурі».

Порошенко заявив, що ніхто з його друзів не брав участі у корупції. І пішов в атаку, звинувативши Зеленського у співпраці з «людиною, яка обікрала країну», натякаючи на бізнесмена Ігоря Коломойського.

theБабель веде текстову онлайн-трансляцію дебатів.

  • Проводять дебати кандидатів у президенти на НСК «Олімпійський» двоє журналістів — голова правління «Громадського радіо» Андрій Куликов та керівник інформаційної служби телеканалу ICTV Олена Фроляк.