«1+1 медіа» подала позов проти Порошенка і вимагає мільйон гривень компенсації. Гроші обіцяють передати на потреби армії

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Медіагрупа «1+1 медіа» подала позов проти президента Петра Порошенка з вимогою спростувати недостовірну інформацію та відшкодувати моральний збиток. Про це йдеться у заяві медіагрупи.

«У своєму позові медіагрупа просить суд визнати недостовірними та такими, що порушують ділову репутацію, низку інформаційних повідомлень, які були поширені Петром Порошенком на своїй офіційній сторінці у Facebook, а також озвучені на зібранні громадян і ТОВ «Видавничий дім «Медіа-ДК» — на сайті https://nv.ua/, та забезпечити їхнє спростування протягом семи днів з дня набрання судовим рішенням законної сили», — йдеться у заяві.

Також група «1+1 медіа» просить стягнути з Порошенка 1 млн гривень моральної шкоди. Ці кошти компанія перерахує у фонд допомоги армії «Повернись живим».

На переконання медіагрупи, заяви президента створюють в українців хибне уявлення, нібито інформаційна діяльність телеканалу «1+1» упереджена, а на медіа начебто чинить тиск власник телеканалу, який «оголосив війну державі», тобто шкодить усім громадянам України.

В «1+1 медіа» підкреслюють, що діють відповідно до законодавства, а також керуються власним редакційним статутом. Він передбачає, що власник групи не має права втручатися у творчу діяльність, а телеканал «1+1» не має жодних зобовʼязань перед політичними партіями та окремими політиками.

Там також зазначили, що Порошенко не надав жодних доказів ані під час поширення цієї інформації, ані станом на день подання позову, вибачень журналісти також не почули. Крім того, в «1+1 медіа» підкреслили, що журналісти та всі працівники групи мають кожен власні політичні вподобання, їх ніхто не примушує, не залякує, не нав’язує свою думку, а у своїй роботі вони керуються загальноприйнятими стандартами.

  • 12 квітня генеральний директор «1+1» Олександр Ткаченко заявив, що телеканал позиватиметься до суду на Порошенка після того, як увечері 11 квітня президент України «увірвався в ефір без запрошення».
  • 29 березня Ткаченко вже обіцяв звернутися до суду через «маніпуляції громадською думкою» і тиск на незалежні ЗМІ після висловлювання Петра Порошенка на адресу каналу «1+1». Президент заявляв, що власник «Плюсів» бізнесмен Ігор Коломойський шляхом «фейків» та інформаційного цькування намагається помститися державі за націоналізацію ПриватБанку в 2016 році.