Порошенко звільнив Семочка з посади першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки

Дата:
Порошенко звільнив Семочка з посади першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки

Петро Порошенко звільнив Сергія Семочка з посади першого заступника глави Служби зовнішньої розвідки. Про це глава держави заявив на брифінгу перед журналістами на НСК «Олімпійський».

«У пʼятницю (12 квітня) перший заступник голови Служби зовнішньої розвідки, генерал Семочко звільнений з посади», — сказав Порошенко.

До речі, відповідного указу про звільнення Семочка поки немає на сайті президента.

Як оскандалився Семочко?

Журналісти програми Bihus.Info 2 жовтня опублікували розслідування, в якому стверджується, що сімʼя Сергія Семочка, колишнього керівника економічної контррозвідки СБУ, а нині першого заступника керівника Служби зовнішньої розвідки, має нерухомість вартістю понад 200 млн грн, а дехто з його родичів — громадянство Росії.

16 жовтня СБУ повідомила, що на підставі цього розслідування розпочато кримінальне провадження за статтею «державна зрада» стосовно Семочка. Семочко заперечував усі підозри і звинуватив журналістів у маніпуляціях.

Розслідування проти Семочка не завадило йому залишатися на посаді ще кілька місяців.

Наприкінці січня 2019 року екс-голова Служби зовнішньої розвідки Єгор Божок дав інтервʼю виданню LB.ua, в якому пояснив, чому Сергій Семочко не усунений від служби, незважаючи на розслідування. Він розповів, що Сергій Семочко — «реально міцний оперативник».

«Він старанно працює, робить декілька таких речей, які дійсно корисні з точки зору національних інтересів. Я не можу сказати, що конкретно, тоді точно порушу закон. Зазначу лише, що завдяки моєму першому заступнику ми змогли нейтралізувати ряд дій РФ щодо легалізації окупованих територій», — сказав Божок.