Поліція просить Telegram видалити ролик про наїзд вантажівки на Зеленського

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Національна поліція готує звернення до соціальної мережі Telegram з проханням видалити ролик, на якому кандидата в президенти Володимира Зеленського збиває вантажівка, повідомляє прес-служба поліції.

«Наразі триває перевірка, у межах якої поліція з’ясовує обставини появи цього відео та осіб, причетних до його замовлення, виготовлення та розповсюдження. Також готується офіційний запит до представників адміністрації соцмереж, які поширили це відео, — з метою його видалення», — йдеться у повідомленні.

Там відзначили, що після появи цього ролика у штабі Зеленського заявили про необхідність посилити охорону через ймовірні погрозу життю. «Зважаючи на вищевикладене, за даним фактом Головним слідчим управлінням Нацполіції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 346 Кримінального кодексу України — погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча», — йдеться у повідомленні.

Напередодні у соцмережах зʼявилося відео, на якому Зеленського збиває вантажівка. Сам ролик має назву «У кожного своя дорога». Варто відзначити, що він зʼявився у Тelegram-каналі проекту «Європейське майбутнє України», створення якого анонсував президент Петро Порошенко.