НАБУ відповіло на звинувачення у співпраці зі штабом Клінтон: це — абсурдні спекуляції

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
НАБУ відповіло на звинувачення у співпраці зі штабом Клінтон: це — абсурдні спекуляції

The National Anti-Corruption Bureau of Ukraine Follow / Flickr

Заява генерального прокурора Юрія Луценка щодо можливої співпраці Національного антикорупційного бюро зі штабом Гіларі Клінтон під час виборів у США у 2016 році не відповідає дійсності та є абсурдною спробою дискредитувати незалежну антикорупційну інституцію. Про це йдеться у заяві директора НАБУ Артема Ситника.

«Я хочу підкреслити, що ні я особисто, і ніхто з представників НАБУ жодним чином не впливав і не міг впливати на процес проведення виборів президента США», — зауважив Ситник.

Щодо підозри ГПУ про «злив» Ситником інформації про «чорну бухгалтерію» екс-президента Януковича штабу Клінтон, у бюро наголосили, що під час розслідувань проваджень вони ніколи не збирали докази протиправної діяльності інших субʼєктів, в тому числі й колишнього радника Віктора Януковича Пола Манафорта.

«Луценко добре обізнаний із цим фактом, адже всі матеріали розслідування «чорної бухгалтерії» Партії регіонів (крім епізоду стосовно дій колишнього голови ЦВК, слідство у якому призупинено прокурорами САП) ще в червні 2017 року передані до Департаменту спеціальних розслідувань ГПУ для подальшого слідства», — зазначають у бюро.

  • Нагадаємо, Генеральний прокурор Юрій Луценко в інтервʼю американському виданню The Hill заявив, що ГПУ розпочала кримінальне провадження щодо ймовірної співпраці директора НАБУ Артема Ситника із передвиборчим штабом Гіларі Клінтон у 2016 році.
  • Раніше народний депутат Борислав Розенблат заявив, що керівник НАБУ Артем Ситник у 2016 році працював на штаб кандидата в президенти від демократів США Гілларі Клінтон. Він передав журналістам запис телефонної розмови, де людина з голосом, схожим на голос Ситника, розповідає про допомогу штабу Клінтон.
  • Конфлікт Розенблата з НАБУ триває з 2016 року — відколи нардеп став фігурантом «бурштинової» справи.