Російський суд заочно заарештував двох українських націоналістів із «С14»

Автор:
Олена Мельник
Дата:

У Росії суд заочно заарештував двох членів української націоналістичної організації «С14» — Сергія Мазура та Олександра Войтка.

Місцеві слідчі звинувачують їх у нападі на Російський центр науки і культури в Києві та у нарузі над державним прапором Російської Федерації. Про це повідомляє Слідчий комітет РФ .

«Під час нападу радикали незаконно проникли в приміщення російської установи, порушивши нормальний порядок роботи, зруйнували експозицію, присвячену творчості Ф. Шаляпіна, нанесли на стіни фарбою антиросійські написи, застосували фізичне насильство щодо радника Посольства Російської Федерації в Україні. Крім цього, радикали вчинили наругу над Державним прапором Російської Федерації, яких перебував у будівлі Центру», — йдеться в повідомленні.

  • Керівник «С14» Євген Карась заарештований російським судом заочно в січні 2019 року. У вересні 2016 року в Києві та Одесі відбувалися акції протесту проти виборів у Держдуму Росії. Спочатку протестувальники блокували будівлі дипломатичних представництв РФ, а після обстріляли салютами російське посольство.