Інтерпол оголосив у розшук молодшого брата екс-голови Держінвестпроекту Владислава Каськіва

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Інтерпол оголосив у розшук рідного брата екс-голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Владислава Каськіва — Олександра. Про це theБабелю повідомили в прес-службі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

Олександру Каськіву присвоїли «червону картку», про що проінформували країни-підписанти Європейської конвенції про видачу правопорушника. Чоловіку загрожує арешт та екстрадиція в Україну.

Олександру 35 років, він молодший брат Владислава Каськіва. У вересні минулого року Національне антикорупційне бюро оголосило Олександра в розшук, його підозрюють у розкраданні коштів Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами ДП «Державна інвестиційна компанія» на суму 259 млн грн.

Олександра Каськіва підозрюють за ч. 3 ст. 27 (Види співучасників), ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України. Соломʼянський районний суд Києва заарештував його заочно.

НАБУ

Владислав Каськів теж був оголошений в міжнародний розшук — за підозрою в заволодінні у 2012 році в змові з іншими особами коштами з держбюджету України на суму близько 7,5 млн грн. У вересні 2016 року стало відомо про арешт Владислава Каськіва в Панамі. У березні 2017 року його екстрадували з Панами до України. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці з можливістю внесення 160 тис. грн застави, яка була одразу ж внесена.

У грудні 2017 ГПУ завершила досудове розслідування і направила до суду обвинувальний акт щодо Владислава Каськіва.