Bloomberg: ЄС заборонить експлуатацію Boeing 737 Max 8

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Європейське агентство авіаційної безпеки (EASA) готується заборонити експлуатацію літаків Boeing 737 Max 8, пише Bloomberg з посиланням на власні джерела.

Таке рішення агентство, за даними Bloomberg, ухвалить найближчим часом. До такого кроку EASA підштовхнуло рішення Управління цивільної авіації Великої Британії, яке на час розслідування заборонило експлуатацію Boeing 737 Max 8.

У той же час, авіаційна влада США заявляє, що все ще перевіряє інформацію про Boing-737 і заборону на польоти поки не вводила. Президент США прокоментував ситуацію, заявивши, що літаки стають «все більш складними для польотів». «Літаки стають занадто складними для польотів. Пілоти більше не потрібні, а потрібні компʼютерники з MIT. Я бачу це весь час в багатьох продуктах. Всі прагнуть зробити ще один непотрібний крок вперед, тоді як часто старі і більш прості рішення набагато кращі», — написав Трамп.

Що таке EASA?

Європейське агентство авіаційної безпеки при Європейському союзі. Розташоване в німецькому Кельні. Агентство видає дозволи іноземним авіакомпаніям, консультує при розробці європейського авіаційного законодавства, а також видає сертифікати типу на повітряні судна та їхні компоненти.