Актор Ді Капріо заступився за косаток і білух у Росії. Раніше до Путіна з цим питанням зверталася Памела Андерсон

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Актор Ді Капріо заступився за косаток і білух у Росії. Раніше до Путіна з цим питанням зверталася Памела Андерсон

Disney | ABC Television Group / Flickr

Голлівудський актор Леонардо Ді Капріо закликав підписати петицію на захист косаток і білух у бухті Середня Приморського краю Росії.

Він поширив посилання на своїх сторінках у соцмережах і написав: «Будь ласка, підпишіть петицію нижче і приєднайтеся до мене, виступаючи проти негуманного захоплення косаток і білух у Росії».

Петицію вже підписали майже 900 тисяч людей.

24 лютого американська актриса і член Консультативної ради Міжнародного фонду захисту тварин Памела Андерсон вдруге звернулася до президента Росії Володимира Путіна з проханням відпустити косаток і білух.

У жовтні минулого року активісти Грінпіс Росії заявили, що в бухті Середня перебувають 11 дитинчат червонокнижних косаток і 90 білух, яких виловили в російських водах для незаконного продажу в Китай. Вартість однієї косатки в дельфінаріях і океанаріумах Китаю становить від 1 до 15 мільйонів доларів.

Комерційний вилов дельфінів у Росії заборонений законом. Слідчий комітет порушив кримінальну справу, суд наклав на них арешт. Через тісні вольєри у бухті Середня зоозахисники називають це місце «китовою вʼязницею». За словами активістів, ссавці можуть не пережити зиму, якщо їх не відпустять на волю.