У Херсоні відбувся мітинг проти перейменування вулиці на честь Гандзюк

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У будівлі міської ради Херсона відбувся мітинг проти перейменування вулиці на честь активістки Катерини Гандзюк, повідомляє «Громадське».

На акцію прийшло близько 30 людей, незадоволених тим, що раніше вулицю, яку планують перейменувати на честь Гандзюк, відмовилися назвати на честь загиблого учасника бойових дій Руслана Сторчеуса.

«Херсонці вважають, що вона не гідна того, щоб її ім’ям називали будь-яку вулицю в Україні, а тим паче в Херсоні, в її рідному місті, де дуже багато поганого про неї пам’ятають. А тим паче вулицю Лютеранську, яку вона не захотіла, щоб ми назвали імʼям загиблого героя Руслана Сторчеуса», — заявили мітингувальники.

Під час акції мера Херсона Володимира Миколаєнка облили водою. Сам мер назвав ці звинувачення брехнею. «Дуже важко чути аргументи тих людей, які взагалі не брали участі у тих подіях, про які вони говорять. Ті, хто найбільше там виступав, жодного дня не перебував на Майдані на відміну від Катерини. Це позиція такої інтернет-спільноти, героїв біля телевізора. Ми шануємо наших героїв, от щодо Руслана — на його честь було зроблено гарний сквер, ми дбаємо, він продовжує розширюватися. Депутати вирішили, що та вулиця, про яку йдеться, буде названа ім’ям Катерини», — заявив Миколаєнко.

  • 22 лютого депутати Херсонської міської ради підтримали перейменування вулиці Лютеранської на вулицю імені Катерини Гандзюк. Ця вулиця — у центрі міста, на ній розташовані обласні управління СБУ та Нацполіції.
  • 31 липня 2018 року на радницю міського голови Херсона Катерину Гандзюк вилили близько літра кислоти. Вона отримала хімічні опіки 30% тіла. 4 листопада Гандзюк померла в лікарні. 6 листопада Верховна Рада створила Тимчасову слідчу комісію (ТСК) для розслідування нападу на Гандзюк та інших активістів.
  • 15 лютого Шевченківський райсуд заарештував голову Херсонської облради Владислава Мангера. Слідство вважає його головним замовником вбивства Гандзюк.