«Набряк не спадає, регулярні болі». Адвокат захопленого українського моряка Сороки розповів про його стан

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Український військовий моряк Василь Сорока, який був поранений та захоплений ФСБ поблизу Керченської протоки, відчуває постійні болі та не отримує належної медичної допомоги в московському СІЗО.

Про це повідомив його адвокат Сергій Бадамшин.

«Набряк руки нижче рани не спадає. Функції декількох пальців не відновлюються. Регулярні болі. Усе лікування в СІЗО зводиться до уколів вітаміну Б», — написав адвокат и додав, що найближчим часом Сороку мають відправити на обстеження до цивільної лікарні в Москві.

Адвокат також пише, що попри проблеми зі здоровʼям, настрій у Сороки «бойовий».

  • 25 листопада 2018 року російський прикордонний корабель протаранив український рейдовий буксир в Азовському морі, коли той разом зі ще двома броньованими катерами переходив з порту Одеси в порт Маріуполя. Під час виходу суден із Керченської протоки російські прикордонники відкрили по них вогонь і захопили кораблі, на яких перебували 24 моряки. Екіпаж потрапив у полон. Троє військових були поранені, зокрема і Василь Сорока.
  • 15 та 16 січня Лефортівський суд у Москві продовжив арешт усім 24 українським морякам до кінця квітня. Вони, зі свого боку, називають себе військовополоненими та відмовляються давати свідчення.