Американська академія кіномистецтв передумала вручати «Оскар» під час реклами

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:
Американська академія кіномистецтв передумала вручати «Оскар» під час реклами

Christopher Polk / Getty Images

Кінематографісти розкритикували американську кіноакадемію, яка хотіла вручити нагороду «Оскар» за кращу операторську роботу, монтаж, короткометражний фільм і грим під час показу реклами. Про це повідомляє Variety.

З критикою виступили Роберт де Ніро, Меріл Стріп, Джордж Клуні, Мартін Скорсезе, Спайк Лі. За їх словами, академія своїми діями занижує найважливіший захід для кіно.

«Академія почула відгуки від своїх членів щодо вручення «Оскара» чотирьох премій — кінематографії, монтажу фільмів, короткометражки живого дії та макіяжу й зачісок. Всі нагороди Академії будуть представлені без правок, у нашому традиційному форматі», — йдеться у відповіді організаторів.

Кіноакадемія пояснила таку дивну ініціативу бажанням скоротити трансляцію до трьох годин.

  • Понад 40 відомих кінематографістів і режисерів у відкритому листі до президента AMPAS Джона Бейлі засудили рішення Академії кінематографічних мистецтв і наук (AMPAS ) не транслювати вручення премії «Оскар» у чотирьох номінаціях: найкраща кінематографія, кращий монтаж, кращі зачіски й макіяж, краща короткометражка.
  • Церемонія вручення премії «Оскар» цього року пройде без офіційного ведучого — вдруге за час існування кінопремії. Проводити церемонію будуть ті, хто вручає нагороди.
  • У Лос-Анджелесі назвали всіх номінатів на премію Американської кіноакадемії «Оскар-2019» ,яка відбудеться 24 лютого. Лідери — фільми «Рим» і «Фаворитка».