Проти поліцейських спецпідрозділу відкрито кримінальну справу за побиття активістів і націоналістів «С14» біля райвідділу Києва

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Державне бюро розслідувань (ДБР) почало перевірку за фактом перевищення службових повноважень співробітниками спецпідрозділу поліції, які застосували силу до активістів і націоналістів «С14» біля центрального входу Подільського районного відділення поліції у Києві.

За даним інцидентом відкрито кримінальне провадження та сформована слідча група з працівників ДБР, повідомила у Facebook заступник голови відомства Оксана Варченко.

Прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган повідомила, що у Єдиний реєстр досудових розслідувань (ЄРДР) внесені відомості про кримінальне правопорушення за ч. 2 ст. 365 КК (перевищення влади або службових повноважень).

У той же час, глава Національної поліції Сергій Князєв назвав кримінальну справу «лобіюванням інтересів певних політичних сил».

«Затримуємо молодь на Подолі. Спроба штурму відділення поліції — кому це треба? Для кого ця картинка? Сприймаємо адвокатів, правозахисників, всі цивілізовані засоби захисту, але не такі передвиборні методи. Результат — при звільненні 15 патріотів поліція затримує 40 визволителів. При них — ножі, пістолети, газ, кастети», — написав Князєв.

  • 9 лютого у Києві на Контрактовій площі під час зустрічі кандидата в президенти від партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко з виборцями поліція затримала членів націоналістичної організації «С14» і активістів з плакатами «Хто замовив Катю Гандзюк?». Усіх їх доставили в Подільське районне відділення поліції.
  • Причиною затримання назвали наявність заборонених і небезпечних предметів у громадян. До райвідділу незабаром прибули інші активісти з різних організацій і зажадали звільнити затриманих. Пізніше до входу будівлі прибули бійці спецпідрозділу поліції, які із застосуванням сили затримали 40 осіб.