У Google Chrome зʼявилося розширення, яке перевіряє безпеку паролів

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

У браузері Chrome від Google зʼявилося розширення під назвою Password Checkup, яке автоматично перевірить, чи були розкриті паролі внаслідок злому даних. Після встановлення розширення перевіряє всі використовувані дані для входу в систему Google за базою даних, що нараховує близько чотирьох мільярдів імен користувачів та паролів, і попереджає вас, якщо знайде збіг. Про це пише Verge.

Password Checkup розташований у панелі браузера, де він попереджає про будь-які проблеми. Оскільки перевірка пароля ґрунтується на надсиланні конфіденційної інформації в Google, компанія підкреслює, що дані зашифровані, і вона не може їх переглянути. Паролі в базі даних зберігаються в хешованому і зашифрованому вигляді, і будь-яке попередження про ваші дані повністю локальне для вашого компʼютера.

Розширення Google — безкоштовне, також можливо використовувати вбудований в Chrome генератор паролів для генерації нового пароля, якщо виявиться, що один із встановлених був зламаний.

Password Checkup ще раз підкреслює, наскільки жахливі паролі є засобом підтримання безпеки ваших облікових записів. Двофакторна автентифікація — корисний рівень безпеки, але він також має обмеження.

Рекомендується використовувати менеджер паролів, а також унікальний пароль для кожного сайту і вмикати двофакторну автентифікацію для всіх сайтів, які її підтримують.