Адвокат: Олексій Левін непричетний до організації вбивства Гандзюк

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Адвокат Михайло Величко, який захищає Олексія Левіна — головного підозрюваного в організації вбивства радника мера Херсона та активістки Катерини Гандзюк, заявив, що його підзахисний не скоював злочину. Про це він розповів на прес-конференції.

«Ніякого відношення Олексій Левін до підготовки і здійснення даного злочину не має», — заявив Величко.

У той же час він підтвердив, що його підзахисний був у дружніх стосунках із двома іншими підозрюваними у вбивстві Гандзюк — Ігорем Павловським і Сергієм Торбіним, однак він «не цікавився Гандзюк, не знав про неї та не мав мотивів її вбивати».

За словами адвоката, Левін (справжнє прізвище — Москаленко) поїхав в Домініканську республіку з України у серпні 2018 за сімейними обставинами, а не з метою сховатися від слідства. Він також додав, що Левін не буде найближчим часом повертатися, оскільки побоюється «незаконного переслідування».

Величко додав, що його підзахисний після звільнення з вʼязниці займався сільськогосподарським бізнесом.

  • У грудні 2018 року депутат Верховної Ради і член Тимчасової слідчої комісії зі справи Гандзюк Мустафа Найєм (БПП) повідомив, що ключовий підозрюваний у справі Гандзюк — Олексій Москаленко, 41-річний бізнесмен з кримінальним минулим з Херсона. За словами нардепа, чоловік виїхав з України у Домініканську республіку. Раніше Москаленко був засуджений за серію вбивств разом зі своїм батьком, теж Олексієм Москаленком. Вийшов на волю у червні 2016 року за так званим «законом Савченко».