«Схеми» дізналися про таємні зустрічі Порошенка і Медведчука. Кум Путіна приїздив до президента додому і на Банкову

Автор:
Олена Мельник
Дата:
«Схеми» дізналися про таємні зустрічі Порошенка і Медведчука. Кум Путіна приїздив до президента додому і на Банкову

Лазаренко Микола / УНІАН

Віктор Медведчук — лідер проросійської організації «Український вибір – право народу», регулярно приїжджає до Адміністрації президента та таємно зустрічається з президентом Петром Порошенком. Про це йдеться в розслідуванні програми «Схеми» — проекту «Радіо Свобода» та «UА: ПЕРШИЙ» .

Журналісти стверджують, що протягом чотирьох місяців спостереження візити Віктора Медведчука на Банкову були регулярними. А напередодні запровадження Росією санкцій проти українських громадян і компаній Порошенко і Медведчук зустрічалися щонайменше двічі: в Адміністрації президента (24 жовтня) і вдома у Порошенка в Козині (27 жовтня).

«Щоразу зустрічі проросійського політика й українського президента намагалися утаємничити — працівники Управління державної охорони і Національної поліції вчиняли спроби запобігти фіксації цих фактів журналістами. Утім, «Схеми» таки зафільмували приїзд кортежу Медведчука безпосередньо додому до президента», — повідомляють журналісти.

Вони простежили за кортежем Порошенка від його Адміністрації, з вулиці Банкової, до маєтку в Козині. По дорозі «Схеми» побачили, як автівки, якими користується Віктор Медведчук, проїхали слідом за кортежем президента і зупинилися біля гостьових воріт його будинку. Далі журналістів зупинила поліція, а кортеж Медведчука доїхав до будинку Порошенка. Через кілька годин авто супроводу Медведчука покинуло будинок президента, але не через гостьові, а додаткові ворота.

У прес-службі Адміністрації президента на запит «Схем» відповіли, що Петро Порошенко «відкрито називає Росію країною-агресором», «не поділяє ідеї та політичні висловлювання Віктора Медведчука», «не мав, не має і не збирається мати жодних спільних бізнес-інтересів чи бізнесів» з Віктором Медведчуком.

У Адміністрації президента наполягають: Порошенко із Медведчуком зустрічаються тільки з приводу звільнення полонених.