Кадилак Елвіса Преслі продали за 69 тисяч євро. Це була остання машина короля рок-н-ролу

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
Кадилак Елвіса Преслі продали за 69 тисяч євро. Це була остання машина короля рок-н-ролу

Dorotheum

На аукціоні Dorotheum в австрійському Зальцбурзі з молотка пішов кадилак короля рок-н-ролу Елвіса Преслі всього за 69 тисяч євро (2,24 млн грн). Про це повідомляється на сайті самого аукціонного будинку.

Машина Cadillac de Ville Estate Wagon 1972 року пішла за вражаюче низькою ціною. представники Dorotheum прогнозували, що його вартість підніметься до рівня 100—200 тисяч євро.

Ця модель була останньою, на якій Елвіс їздив перед своєю смертю з 1972 по 1977 рік. На ньому співак переміщався зі свого будинку в Беверлі-Хіллс в Лас-Вегас, де тоді виступав. Після смерті музиканта в 1977 році кадилак потрапив до маєтку Грейсленд у Мемфісі, тобто в рідний дім Преслі. У кінці 90-х авто минулого століття машина перший раз пішла з молотка.

За інформацією швейцарського видання The Local, спочатку автомобіль випускався як седан Deville, але в 1972 році його реконструювали в американській компанії Sunroof. Cadillac de Ville став другою машиною у своїй лінійці. Його оснащено кондиціонером, усередині шкіряний салон та радіо з програвачем аудіокасет. У машини позолочені диски для коліс.

Вчора, 20 жовтня, на Бостонському аукціоні RR з молотка пішов місячний метеорит, що впав на Землю. Спочатку аукціонний будинок називав остаточну ціну в $500 тисяч. У підсумку виграшна ставка склала $612 500 (близько 17,3 млн грн).