У світі зростає кількість нещасних людей. Українці не виняток

Дата:

Дані опитування інституту Gallup свідчать, що рівень щастя в світі в 2017 році перебував на найнижчому ріні за останнє десятиліття.

Соціологи опитали дорослих людей в 147 країнах. Їх запитали, чи відчували вони позитивні емоції у попередній день. Всього провели близько 145 опитувань. Як мінімум 70% людей сказали, що відчували щастя, посміхалися або багато сміялися.

Gallup досліджує рівень щастя в світі з 2006 року, порівняно з результатами попередніх років показник 2017 року — найгірший. Найнещаснішою країною дослідники назвали Центральноафриканську республіку, де бойові дії між різними угрупуваннями змусили десятки тисяч людей покинути свої будинки. На другому місці за рівнем нещастя йде Ірак з показником 59%. Крім того, у списку є Південний Судан (нещасні 55% населення), Єгипет (47%) та Іран (45%).

Лідерами за позитивними емоціями стали латиноамериканські країни. Так, перші три місця в рейтингу найщасливіших країн посіли Парагвай (85% населення), Колумбія і Сальвадор (по 82%).

Серед пострадянських країн найбільш щасливими назвали жителів Узбекистану — 81%. Україна опинилася в парі з Білоруссю — близько 60% громадян цих країн поділилися позитивними емоціями. Росіяни виявилися трохи більш щасливими, ніж українці та білоруси, їх показник — близько 70%.